Wat is de beste kniebrace?

Wat is de beste kniebrace?
juni 15, 2019 Slimmeretailer.nl
wat is de beste kniebrace | Lees onze blog

Beste brace voor knie | Welke moet ik kopen? | Onze Tips

Wat is de beste brace voor je knie? Een veelgestelde vraag waar wij geen eenduidig antwoord op kunnen geven omdat dit per situatie verschillend is. Wat we echter WEL kunnen doen is jou helpen in de zoektocht en je meer informatie geven over wat een kniebrace ‘de beste’ zou maken. In deze blog zullen wij dan ook proberen jou een zo goed mogelijk beeld te geven van de kniebraces die beschikbaar zijn op de markt.

Heb je een kniebrace nodig?

Voordat je besluit een kniebrace te gaan kopen is het goed om te kijken waarvoor je een kniebrace nodig hebt en of het wel echt noodzakelijk is om een kniebrace te gebruiken. Heb je knie klachten maar weet je niet de aard? Bezoek dan eerst een fysio om te kijken of het nodig is om een kniebrace te dragen. Dit is belangrijk omdat het dragen van een kniebrace kan zorgen voor een vermindering van de spiermassa.

Voor welke klachten gebruik je een kniebrace?

Het dragen van een kniebrace kan jou mogelijk goed helpen bij een zeer uiteenlopend aantal knieklachten. Omdat elke kniebrace is ontwikkeld voor specifieke knieklachten, kunnen we niet  een eenduidig antwoord geven op de vraag ‘wat de beste brace voor jouw knie is’.

Daarom is het van belang om goed in kaart te hebben welke knieklachten je hebt. Zo ben je in staat een goede kniebrace te kopen die extra effectief is tijdens het herstel of het verlichten van chronische pijn.

Kniebraces worden gedragen bij de volgende knieklachten:

  • slijtage / pijn achter de knieschijf
  • Osgood Schlatter
  • kniegewricht klachten
  • Gonartrose
  • Patello femoraal pijnsyndroom (Runners knee)
  • slijmbeursontsteking
  • overbelasting / zwelling
  • Lateralisatie van de patella (neiging tot luxatie)
  • instabiliteit
  • zware Artrose

Wat is de beste kniebrace en welke moet ik kopen?

Omdat een kniebrace niet iets is waar je dagelijks mee te maken hebt, kunnen we ons goed voorstellen dat je loopt met de vraag ‘Welke kniebrace met ik kopen?’ Hieronder hebben we voor jou een overzicht gemaakt met volgens ons de beste kniebraces voor elke soort knieklachten.

Artrose: Super Ortho Artrose Kniebrace

Patella klachten: Bauerfeind Patellabrace Genupoint

Knie ontstekingen zoals bursitis, artritis en tendinitis: Kniebrace Bauerfeind GenuTrain of Kniebrace LP Support

Versleten knieën: McDavid 429 Scharnier kniebrace

Knieschijf: Kniebrace LP Support

Meniscusklachten: McDavid Kniebrace Ligament

Schade aan de kniebanden (binnen- en buitenband of kruisband): Kniebrace voor Kruisband McDavid

Jumpers knee: Kniebrace Bauerfeind GenuTrain

Runnersknee: Kniebrace Bauerfeind GenuTrain

Overige zware knieklachten: McDavid 429 Scharnier kniebrace

Conclusie: Welke Kniebrace moet ik kopen?

Zoals eerder gezegd is het zeer belangrijk dat de kniebrace past bij de (sport)activiteiten die jij wilt uitvoeren. Wij hopen je hiermee meer informatie te hebben gegeven over welke kniebrace je zou moeten kopen.

Staar je echter niet blind op onze mening. Wij adviseren altijd om informatie in te winnen bij je fysiotherapeut. Indien je niet bij een behandelend fysiotherapie loopt, moet je gaan analyseren welke kniebrace het beste bij je past. Is het wenselijk een kniebrace te hebben die flexibel is, scharnieren heeft of juist voorzien is van klittenbanden.? Allemaal vragen waarop de specialist misschien wel beter kan antwoorden dan wij.

Ben je dit stadium al voorbij en heb je bepaalt welke kniebrace je nodig hebt? Bestel jouw kniebrace dan online bij Debraceshop.nl

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*