Waar is Medical taping zo populair?

Waar is Medical taping zo populair?
september 4, 2020 Slimmeretailer.nl
hooikoorts

Je kent vast wel iemand die last heeft van hooikoorts, of misschien heb jij daar zelf wel last van. Hooikoorts is een veel voorkomende klacht die vroeg in de lente al begint. Kenmerkend zijn: branderige ogen, een jeukend gehemelte en een verstopte neus. Waarschijnlijk zijn er dan ook al allerlei manieren uitgeprobeerd om de klachten te verlichten. Maar wat vrijwel nog onbekend is bij mensen die hooikoorts hebben, is Medical Taping.

Maar wat is nou precies medical taping?

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape, ook wel kinesiotape genoemd, gebruikt wordt om de spieren te ondersteunen. Medical taping wordt gebruikt bij behandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, bij de behandeling van klachten door overbelasting en sinds enkele jaren bij de behandeling van hooikoorts. De theorie is dat de elastische sporttape een prikkeling aan de huid geeft, waardoor de zenuwen ook geprikkeld worden. Deze prikkelingen hebben een kalmerende werking op het afweersysteem, waardoor klachten verminderen.

Onderzoek naar Medical Taping bij hooikoorts

Uit onderzoek van het kinesiology tape merk Curetape is gebleken dat Medical Taping toch echt een effectieve werking heeft bij mensen die hooikoortsklachten hebben. Het merk Curetape heeft in 2016 maar liefst 139 hooikoorts-patiënten behandeld door middel van Medical Taping. Verschillende fysiotherapeuten hebben geholpen bij het uitvoeren van deze test. Wel 84% van de geteste patiënten merkten een sterke afname van de klachten. En 8 van de 9 hooikoorts symptomen waren bij de meeste mensen aanzienlijk minder. Na een tweede behandeling bleven in de meeste gevallen de hooikoortsklachten zelfs langer weg.

Kinesiotape toepassen in de praktijk

De kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert de huidsensoren die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. Een mogelijke verklaring van het verminderen van de klachten kan worden gezocht in de kalmerende werking van het allergisch reactiemechanisme. Het sympathische systeem komt dan tot “rust”.

Wanneer je Medical Taping wilt toepassen, is het wel belangrijk dat de kinesiotape op de juiste manier wordt aangebracht, zodat het een effectieve werking heeft tegen hooikoorts. In eerste instantie zou een fysiotherapeut dit kunnen doen, daarna is het wellicht handig als je partner of huisgenoot deze manier van tapen ook leert, zodat. Het is wel belangrijk om een goede kwaliteit kinesiotape te gebruiken. En weetje wat nou zo leuk is? Elastische sporttape is meestal ook nog eens in verschillende vrolijke kleuren te verkrijgen.

Heb jij hooikoorts klachten en ben jij het zat om elke dag tabletten te slikken en ga je liever over tot een methode waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen? Dan is Medical Taping echt iets voor jou om uit te proberen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*