Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekeringen?

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekeringen?
mei 19, 2022 Slimmeretailer.nl
zorgverzekering

Voordat je je definitief gaat binden aan een zorgverzekering wil je natuurlijk zeker weten dat dit de goedkoopste is. Waarom zou je meer betalen voor dezelfde zorg en dekking? Om dit te bereiken moet je wel het een en ander doen en ook wel tijd erin investeren. Hiermee bedoelen we dus onderzoek doen naar het aanbod en de vergelijking maken.

Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste zorgverzekeringen zijn?

Het is niet heel moeilijk om daarachter te komen, wel kost het wat tijd. Nou kun je er gewoon een middagje of avondje voor uit trekken en gaat het niet per se super lang duren. Het is afhankelijk van hoe specifiek en uitgebreid je zoeken gaat. Des te meer eisen je hebt des te langer het duurt.

Goedkoopste zorgverzekeringen kun je vergelijken via diverse websites. Op die websites vul je gewoon in welke dekking je wilt en wat voor aanvullende zorg je wilt verzekeren. Hierbij vul je dan nog het eigen risico bedrag in dat je wilt hebben en dan krijg je diverse opties die er zijn. Aan de hand van die opties moet je dus gaan kijken welke het goedkoopst zijn.

Je moet wel goed opletten want ze diversen heel erg van elkaar. De een vergoed bepaalde dingen 100%, maar je hebt ook sommige die zeggen 75% en dan is die natuurlijk goedkoper. Je moet dus zelf even de afweging maken wat je verwacht kwijt te zijn aan die zorg. Dan bekijk je het verschil in de maandpremie en baseer je de keus daarop.

Meestal is het meer waard om meer premie te betalen en 100% verzekerd te zijn. Die 25% moet je betalen van het totaal bedrag en die kunnen gewoon hoog zijn. Dat bedrag wat je meer per maand betaald staat dan meestal echt niet gelijk met dat bedrag wat je dan zelf moest betalen in die 25%.

Wat als ik geen zorgverzekering afsluit?

Simpel gezegd krijg je dan gewoon een boete van de overheid, een bestuurlijke boete noemen ze dat. De boete is een aantal honderd euro’s, maar dat verschilt per jaar. Dit bedrag wordt ieder jaar opnieuw berekent. Wij kunnen je in ieder geval wel meegeven dat je die boete zeker weten niet wilt hebben.

Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Het is dan verplicht om een basisverzekering te hebben. Een aanvullende verzekering is optioneel en alleen als je dat zelf nodig acht. Nederland verplicht je niet aanvullend te verzekeren. Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet verzekerd te zijn. Dit wordt gezien als dat die onder jou verzekerd zijn. Die hebben dus geen zorgpremie of eigen risico die ze moeten betalen voor zorg.

Tandarts is officieel ook aanvullende verzekering, maar kinderen onder de 18 krijgen deze ook zonder verzekering. Vanaf je 18e ga je dan een zorgverzekering aansluiten en gelden alle regels voor jou ook. Dan kun je meestal ook aanspraak maken op zorgtoeslag om de premie te kunnen betalen iedere maand.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*