Wanneer kies je voor een verbouwing en wanneer voor een verhuizing?

Wanneer kies je voor een verbouwing en wanneer voor een verhuizing?
december 19, 2019 Slimmeretailer.nl
verhuizen of verbouwen

Wil je graag je woning een upgrade geven? Een verbouwing is leuk, maar er gaat meestal veel tijd en geld in zitten. De vraag is dan ook of het misschien niet beter is om een nieuwe woning te kopen in plaats van te kiezen voor een verbouwing.

Waar je ook voor kiest, het is in beide gevallen een flinke investering die veel tijd en geld gaat kosten. Maar in welke situatie kies je voor verbouwen en wanneer kies je voor verhuizen?

Wanneer zou je voor verbouwing kunnen kiezen?

Ook al ben je nog zo tevreden met de woning die je hebt, dan nog kun je wel graag je woning willen uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen vanwege een uitbreiding van je gezin, of als een voorbereiding op de toekomst.

Ga eerst na of het financieel uit kan om te verbouwen. Steek je 10.000 euro in de woning, gaat de waarde van je woning dan ook met dit bedrag omhoog?

Ook als dit niet het geval is, kan een verbouwing de beste keuze zijn. Bijvoorbeeld vanwege de buurt waar je in woont of het woonplezier dat je daar op het moment hebt. Het plezier dat je beleeft door ergens te wonen heeft namelijk ook een grote waarde.

Wanneer zou je voor een verhuizing kunnen kiezen?

Als verbouwen jou de investering en de moeite niet waard is, dan is het een goede zet om een aankoopmakelaar in de arm te nemen en op zoek te gaan naar een woning. Ga na wat voor woning je wilt, waar de woning aan moet voldoen en wat je budget is. De aankoopmakelaar gaat vervolgens samen met jou op zoek naar een huis dat bij jou voorwaarden past.

Er zijn verschillende redenen waarom een verhuizing voor jou de beste optie kan zijn. De investering is het je bijvoorbeeld niet waard, je wilt een woning waar je huidige woning niet aan kan voldoen, of je wilt graag op een andere locatie wonen. Misschien woon je wel in een dorp, maar wil je juist een huis kopen in Rotterdam.

Je hebt ervoor gekozen te verhuizen, wat nu?

Heb je besloten om te verhuizen, dan moet je je eerst oriënteren op een woning. Heb je je droomwoning gevonden, dan kan je aankoopmakelaar een bod voor je doen. Uiteindelijk starten de onderhandelingen, mits het bod goed genoeg is voor de verkopende partij. Een aankoopmakelaar in de arm te nemen is een absolute aanrader. Deze staat bijvoorbeeld sterker in de onderhandelingen tegen de verkoopmakelaar van de verkopende partij. Zo levert de investering je absoluut het meeste op!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*