Veilig pakketjes verzenden

Veilig pakketjes verzenden
december 14, 2020 Slimmeretailer.nl

Kun jij op de posterijen vertrouwen? Geen idee, maar je klanten rekenen wel degelijk op jou. Extra reden om ze dus niet teleur te stellen.

 

Jij hebt namelijk een al dan niet digitale winkel om trots op te zijn. En in deze dagen heb je twee gevaren die van verschillende kanten loeren. Want enerzijds is er de concurrentie die het allemaal weer net wat beter of goedkoper dreigt te doen dan jij – althans, volgens klagende en afdingende klanten. Maar die laatste is een categorie op zich! Want jouw klanten bepalen in welk daglicht jij gesteld wordt. Bij tevredenheid volgt een positieve recensie. Bij een afgang kun je onherroepelijk rekenen op een vernietigende review! En voor je het weet lopen al je klanten bij je weg.

 

Maar dat is niet het geval wanneer jij zeker weet dat je er alles aan hebt gedaan om je winkelaars tevreden te stellen. Stuur ze precies toe wat ze hebben besteld, zorg dat je dit binnen afzienbare tijd doet, sta ze vriendelijk te woord zodra ze een vraag hebben en zorg dat hun bestelling heelhuids aankomt. Dat kan nog een hele klus zijn, maar is een fluitje van een cent wanneer je over hoge kwaliteit verzendmaterialen beschikt.

 

Dit is dan ook een grote prioriteit. Bezuinig hier dus niet op!

Verzendmaterialen

Jouw enveloppen, kokers en dozen moeten tegen enige druk zijn opgewassen. Zorg dus dat het karton dik genoeg is en dat je extra opvulmateriaal gebruikt voor kwetsbare verzendingen. Zodra jij je pakketten de deur uit doet, is het niet meer aan jou wat ermee gebeurt. Dat maakt het extra belangrijk dat je er alles aan doet wat je kunt om jouw verantwoordelijkheden na te komen. Denk eraan dat de tevredenheid van je klanten de sleutel tot het voortbestaan van je onderneming is!

 

Heb je vaak wat te verzenden? Dan moet je beslist een voorraadje dozen aanleggen. Op die manier heb je altijd verpakkingen bij de hand voor jouw pakketten en weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit in handen hebt. Tenminste, daar heb je ze toch op uitgezocht?

 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er dan maar alles mee kunt doen wat je wilt. Sla ze veilig en droog op om ervoor te zorgen dat je dozen volledig intact blijven.

Uiterlijk van je verzendmaterialen

Een ander sleutelelement van jouw succes is herkenbaarheid. Zodra je klanten een pakket van jou ontvangen, moeten ze dat direct kunnen zien. Laat jouw huisstijl en/of logo dan ook op je verpakkingen printen. Kan het nog duidelijker? Jawel! Ook je tape laten bedrukken is namelijk mogelijk.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*