Tips om te kunnen besparen op je hypotheek

Tips om te kunnen besparen op je hypotheek
maart 19, 2021 Slimmeretailer.nl

Je hypotheek is voor velen een grote maandelijkse kostenpost. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over je keuze voor een hypotheek en moet je stiekem toch op veel dingen tegelijk letten. Een hypotheek kost veel geld en als je de juiste afwegingen hebt gemaakt kun je hier veel geld op besparen. Bijna iedereen denk dat je alleen geld kunt besparen als je een nieuwe hypotheek afsluit, maar wist je dat je ook geld kan besparen op je huidige (al bestaande) hypotheek? In dit artikel lees je onder andere tips om geld te kunnen besparen. Ik zal specifiek benoemen op welke manieren je kunt besparen op je nieuwe hypotheek of op je huidige hypotheek. Als jij jezelf wel eens afvraagt; “ hoeveel hypotheek kan ik krijgen?” Dan is dit artikel zeker iets voor jou!

Besparen op je huidige hypotheek

Weinig mensen weten dus eigenlijk maar dat je geld kunt besparen op je huidige (al bestaande) hypotheek. Nou is besparen op je huidige hypotheek wel iets lastiger als het besparen op je nieuwe hypotheek. Maar je kunt besparen en dat is altijd fijn! Sinds 2019 zijn de rentes op verschillende hypotheken gedaald en dit leidt tot het feit dat je dus geld kunt besparen. Een mogelijkheid is om te kijken of in jouw situatie rentemiddeling mogelijk is. Bij rentemiddeling benader je jouw bank met een voorstel om jouw hypotheekrente ook te laten verlagen. Als je bijvoorbeeld nu 4,5% rente betaalt, terwijl de gemiddelde rente van de markt lager is, dan kun je dus een voorstel doen voor een rentepercentage wat er tussen ligt. Dit is helaas wel geld, want dit levert je een boete op. Maar geen zorgen, deze boete wordt uitgespreid over de resterende looptijd. Uiteindelijk je dus over de lange termijn voordeliger uit. Een andere oplossing is om over te stappen naar een andere bank. In feite vraag je dan dus een nieuwe hypotheek aan. Het enige nadeel hieraan is dat dit ook een boete oplevert. Maar een groot voordeel bij allebei de opties is dat je op lange termijn voordeliger uit bent en dus op het totale plaatje geld hebt bespaart.

Besparen op je nieuwe hypotheek

Ga je een nieuwe hypotheek afsluiten? Dan zijn er wel altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een hypotheek bestaat namelijk niet alleen uit rente, maar de looptijd die je uitkiest bepaald ook mee aan de hoogte van het bedrag. Ga daarom verschillende opties voor je hypotheek vergelijken om een goede keus te kunnen maken. Je wilt namelijk altijd de juiste keuze maken!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*