Duurzaam wonen – 4 Tips om te besparen en te verduurzamen

Duurzaam wonen – 4 Tips om te besparen en te verduurzamen
augustus 21, 2019 Slimmeretailer.nl
Duurzaam wonen - 4 Tips om te besparen en te verduurzamen

Duurzamer wonen met deze 4 tips

Duurzaamheid is al tijden een groeiende trend. Door sommigen wordt het gezien als de toekomst en door sommigen als een hype. In toenemende mate wordt er steeds meer aandacht geschonken aan duurzaam wonen. Hoe je de duurzame trend door kunt voeren in jouw eigen woning? Wij geven 4 tips!

  1. Zonnepanelen

Duurzaamheid draait om zelfvoorzienende aspecten. Neem een kijkje in een nieuwbouwwijk en je zult geen woning aantreffen waar geen zonnepanelen aangelegd zijn. De techniek achter zonnepanelen wordt steeds diepgaander waardoor je met kleinere panelen meer stroom ontvangt. Wil je duurzaam wonen? Dan zijn zonnepanelen een absoluut vereiste om je eigen stroom op te wekken!

  1. Slim omgaan met energie

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op. Het is dan wel van belang dat je zuinig en slim met de opgewekte energie omgaat. Neem hierom energiebesparende maatregelen in huis. Enkele voorbeelden:

  • Tijdschakelaar voor verlichting;
  • Ontkoppel apparatuur wanneer je het niet gebruikt, tijdens stand-by stand wordt ook energie gebruikt;
  • Zuinige verlichting (Philips Hue).
Afbeelding 2 - slimmeretailer - NIET RECHTENVRIJ
  1. Haal groen in je huis

Levende groene kamerplanten passen helemaal bij de huidige interieurtrends. Daarnaast dragen ze bij aan het verduurzamen van je woning. Het binnenklimaat van je woning verbetert namelijk doordat deze planten stof en vervuiling uit de lucht filteren. Tip: Daken bekleed met groen (mos of andere planten) dragen bij aan de isolatie van je woning!

  1. Isoleren

Dat brengt ons op het laatste punt: isolatie. Een goed geïsoleerde woning heeft veel impact op het energieverbruik en aan het verduurzamen van je huis. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning kun je op verschillende gradaties isoleren. Nieuwbouwwoningen zijn vaak voorzien van nieuwe HR++ glas. Heb je een oude woning is het verstandig om je enkele/dubbele glas te vervangen voor HR++ glas.

Daarnaast dragen laagdrempelige maatregelen als tochtstrips en plaatsen van isolerende gordijnen ook bij aan de duurzaamheid van je huis. Houd bij het gordijnen kopen in gedachten: Hoe dikker het overgordijn hoe hoger de isolerende waarde.

Ga mee met de trend van het duurzame wonen en bespaar in no time op je energierekening!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*