Tips bij het kopen van een nieuwe zonnebril!

Tips bij het kopen van een nieuwe zonnebril!
juni 2, 2021 Slimmeretailer.nl
zonnebril

De zomer komt er weer aan en vaker buiten zijn en dat betekent dat de dagen over het algemeen zonniger worden! Je zult waarschijnlijk dan ook vaker buiten zijn en van de zon genieten. Wel is het dan belangrijk om een goede zonnebril te dragen. Een zonnebril beschermt je namelijk tegen de felle stralen van de zon. Ook is het leuk dat een zonnebril vaak je outfit helemaal af kan maken! Benieuwd waar je op kunt letten wanneer je een nieuwe zonnebril wil kopen? Lees dan verder!

Een duurzame zonnebril

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het verstandig een milieuvriendelijke zonnebril aan te schaffen, ofwel een duurzame bril. Er zijn bijvoorbeeld merken waarbij de brillen gemaakt worden van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Zo zijn er brillen die gemaakt zijn van kunststoffen die op planten gebaseerd zijn. Ook kun je kiezen voor een brillenhoesje dat gemaakt is van gerecycled leer.

Zonnebril beschermt tegen UV-straling

Het is ontzettend belangrijk dat de zonnebril bescherming biedt tegen UV-straling. Zorg er dus voor dat je een bril aanschaft die hier voor 100% bescherming tegen biedt. Meestal kun je dit vinden op een sticker of in de beschrijving die in de bril staat. Wist je dat UV-straling weerkaatst op zand, de sneeuw en op water? Je moet dus extra oppassen op het strand, op het water en in de sneeuw. Oppassen dus!

Het montuur van een zonnebril

Zorg er voor dat de glazen en het montuur van de bril in ieder geval groot genoeg zijn om te voorkomen dat het UV-licht alsnog je ogen kan bereiken via bijvoorbeeld de zijkant of onderkant. Zorg dus voor optimale bescherming van je ogen. Verder is het natuurlijk fijn als het montuur van de zonnebril die je gaat aanschaffen goed staat bij jouzelf. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Ga dan voor een recht of hoekig montuur. Op die manier lijkt je gezicht namelijk langer en smaller. Heb je een hoekig of lang gezicht? Ga dan voor een bril met grote en ronde glazen. Ook ligt het montuur van de bril natuurlijk aan je eigen stijl. Hou je van opvallend? Laat dit dan ook zien in je bril: er zijn ontzettend veel monturen met opvallende kleuren of patronen. Wellicht is een Versace zonnebril iets voor jou!

De glazen van je zonnebril

Ook heb je veel keuze wat betreft de glazen van je zonnebril. Veel mensen denken dat donkere glazen in een zonnebril betere bescherming geven. Maar dat is niet het geval. De kleur van de glazen hoeft niet iets te zeggen over de bescherming die ze bieden. Een bril die lichte glazen heeft kan dus je ogen net zo goed beschermen als een bril met donkere glazen.

Fijne zomer!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*