Reis als een pro met deze reistips

Reis als een pro met deze reistips
februari 16, 2021 Slimmeretailer.nl

Miljoenen mensen van over de hele wereld werken de klok rond hard en kunnen niet wachten om op vakantie te gaan. Als je van plan bent op reis te gaan, dit jaar op vakantie of om een andere reden, lees dan over een paar goede reistips die je op je volgende reis kunt gebruiken.

Vermijd drukte en bespaar geld door in het laagseizoen te bezoeken. Wil je van je vakantie kunnen genieten zonder overal waar je gaat tegen een mensenmassa te moeten vechten, leer dan wanneer de populaire maanden voor de plaats zijn en plan je vakantie in de minder populaire tijd. Wees je ervan bewust dat, hoewel het je geld kan besparen, je op sommige plaatsen te kampen kunt krijgen met minder dan ideaal weer.

Wees op je hoede voor oplichtingspraktijken die proberen te azen op onoplettende reizigers. In veel armere streken van de wereld is het het veiligst om aan te nemen dat iedereen die om geld bedelt of je om zowat elke reden probeert tegen te houden een zakkenroller kan zijn. Toon of overhandig nooit je portemonnee aan iemand, ook niet als ze beweren politieagent te zijn.

Wees respectvol en geduldig tegenover veiligheidscontroleposten en douanebeambten. In de meeste gevallen zijn die er voor je veiligheid. Zo niet, dan helpt boos zijn je nog steeds niet om er sneller door te komen. Sterker nog, ophef maken bij de veiligheidscontrole is bijna altijd een ticket naar de express lane voor het extra fouilleren.

Als je je zorgen maakt over diefstal in de landen die je gaat bezoeken, richt dan van tevoren je garderobe in om ze af te weren. Je kunt zakken ter grootte van een paspoort in de bovenkant van je broek naaien; deze optie is misschien comfortabeler tijdens het lopen dan een geldgordel. Overweeg ook de bodem van een stoffen tas met kippengaas te bekleden om dieven met scheermesjes af te schrikken.

Parkeren op het vliegveld

Vraag een vriend of familielid om je naar het vliegveld te rijden. Je kunt zo besparen op taxikosten en lang parkeren op Schiphol. Veel mensen zullen deze gunst graag voor je verrichten, vooral als je bereid bent later, als ze op vakantie zijn, iets terug te doen. Je kunt ook altijd de auto goedkoper parkeren op Eindhoven Airport als je daar vanaf vliegt.

Neem bij het huren van een auto de tijd voordat je de parkeergarage verlaat om je vertrouwd te maken met de meest elementaire functies. Zorg dat er een gebruiksaanwijzing voor het automodel in het handschoenenkastje ligt en neem de tijd om die door te bladeren. Het is geen pretje om net als het onweert de spits in te trekken als je niet weet hoe je de ruitenwissers aan moet zetten!

Huurauto’s zijn er in alle kleuren en alle modellen. Het probleem is dat ze er eigenlijk allemaal hetzelfde uitzien! Zorg ervoor dat je de precieze plaats van je auto noteert voor je hem op een parkeerplaats achterlaat om een grote discountwinkel in te gaan of ergens anders waar hij verloren zou kunnen raken in de zee van andere auto’s.

Je huurauto verliezen op grote parkeerplaatsen is geen pretje. Neem zo’n fluorescerende schuimrubberen bal mee die over het uiteinde van je antenne past, of misschien zelfs een kleurrijk lint om aan de achteruitkijkspiegel te binden. Ze nemen geen plaats in je bagage in en kunnen het terugvinden van die auto zeker een stuk gemakkelijker maken als er precies 37 andere die er precies op lijken in dezelfde rij staan waar je geparkeerd hebt!

Het maakt niet uit waar je van plan bent heen te reizen, je hebt een paar goede tips nodig die je kunt gebruiken als je er eenmaal bent. Je weet maar nooit wat voor problemen je tegenkomt op de rit, in het vliegtuig, in het hotel, of bij een andere halte op je reis. Gebruik de tips hierboven om je op reis te helpen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*