Logistiek voor de e-commerce. Hoe gaat dat in z’n werk?

Logistiek voor de e-commerce. Hoe gaat dat in z’n werk?
oktober 19, 2021 Slimmeretailer.nl

Als eigenaar of manager van een e-commerce onderneming, daarmee bedoelen we online services zoals webshops, weet je dat je logistieke afdeling voor heel wat problemen kan zorgen. Hoe komt dit? Nou, de meeste problemen voor Logistiek voor E-commerce komen door de natuur van een webshop. Hiermee bedoelen we dat een webshop te maken heeft met late bestellingen, lage quantiteit verkopen, korte doorlooptermijnen, retourzendingen en verre bezorgingen.

Al deze factoren maken dat de logistiek voor E-commerce nogal complex is. Om deze redenen zijn er ook veel bedrijven die hun Retail distributie uitbesteden aan een bedrijf dat Logistiek voor E-commerce regelt, bijvoorbeeld een expert zoals Jan de Rijk Logistiek. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk, en wat kan de Retail distributie van een dergelijke onderneming voor je betekenen? In dit korte artikel leggen we het je even voor je uit.

De voordelen

Als webshop kan het natuurlijk vrij moeilijk zijn om snel en gemakkelijk uit te breiden. Stel je bent gewoon vanuit je slaapkamer een kledingbedrijf begonnen dat nu vrij hard gaat. Je wil gaan groeien, maar kan onmogelijk alle leveringen zelf versturen, laat staan alles op je kamer opslaan. Je hebt meer ruimte nodig en een betrouwe leverancier.

Voor een dergelijk expansie probleem is een bedrijf als Jan de Rijk een erg geschikte optie. Een bedrijf gespecialiseerd in Retail distributie beschikt namelijk over een aantal dingen die jij nooit zo snel kan regelen.

Ten eerste is er natuurlijk de broodnodige opslagruimte in de vorm van grote warenhuizen. Doordat je hier nu over kan beschikken kun je je productie gemakkelijk opschalen. Maar niet alleen dat, ook je leveringen kunnen veel sneller gaan. Alle producten liggen op een plek en worden via de bezorgdiensten van de Retail distributie snel en goed bezorgt. Een bedrijf als Jan de Rijk kan zelfs goed voor jouw bedrijf producten bezorgen naar het buitenland. Logistiek voor E-commerce kan dus zeker goed gaan.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*