Koelcel kopen voor in de horeca

Koelcel kopen voor in de horeca
januari 27, 2020 Slimmeretailer.nl

Alle producten die bij een café of restaurant binnen komen moeten natuurlijk gesorteerd worden en netjes gelabeld en opgeruimd worden om zo te zorgen dat de koks snel kunnen werken en makkelijk bepaalde verse producten kunnen vinden om gerechten mee te kunnen maken. Sommige producten moeten op de juiste temperatuur worden gekoeld. Dit is niet altijd makkelijk als ze kouder moeten worden dan andere producten die in de koelkast staan. Een oplossing is om een koelcel aan te schaffen die veel ruimte heeft en zo passen er dus veel producten in die op de juiste temperatuur gekoeld moeten worden. Er kan natuurlijk een grotere voorraad worden ingekocht dan voorheen dankszij deze grote en efficiënte koelcel.

De handigste moderne koelcellen

Bij het kiezen van een koelcel kan deze met standaardmaten afgeleverd worden, maar ook op maat. De koelcellen die op maat worden gemaakt met modulaire panelen zodat voor elke ruimte een koelcel gemaakt kan worden. De koelcellen passen zelfs in een ruimte met een laag dak of eentje met weinig of minder bewegingsvrijheid. Er zijn een aantal merken die het erg goed doen in deze branche, dit zijn de merken Isomasters, Polysystems en Viesmann. Dit zijn een van de beste merken die je eens kan checken wanneer je een duurzame en handige koelcel wilt kopen. Ze hebben allemaal verschillende kwaliteiten en prijzen. Vriesmann is de meest dure maar levert ook de meest kwalitatieve volle cellen waar mensen ook erg blij mee zijn.

Koelcel of vriescel kopen?

Natuurlijk kunnen er niet alleen koelcellen gekocht worden, maar ook een vriescel. Deze koelcel kunnen etenswaren en andere producten die ingevroren moeten worden op de juiste temperatuur invriezen. Het is erg handig om een vries en een koelcel aan te schaffen, zodat je en de ‘normaal’ gekoelde producten netjes kwijt kan, maar ook de producten die met een stuk lagere temperatuur moeten worden opgeborgen, zodat ze niet bederven. Producten die bij een lage temperatuur meestal worden opgeborgen zijn bijvoorbeeld, vlees, ijs, vis, brood. Door deze producten in de vriezer te doen kan je de houdbaarheid een flinke tijd vergroten dan dat je ze in de koelkast gaat stoppen.

Hoe werkt een koele cel?

Een koelcel die koude lucht produceert werk als volgt: De motor zuigt buitenlucht in zich en zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk wordt gekoeld. Na het koelen van de lucht die van buiten komt wordt de koude lucht in de cel geblazen. De cel heeft ook isolerende wanden die de koude lucht in de ruimte houden waar het moet blijven en zo niet kan ontsnappen. De deur moet natuurlijk ook een goede isolatie hebben, wanneer de deur veel wordt gebruikt kan je gaan voor een lichte deur die minder isoleert en als de deur maar weinig opengaat kan je voor een zware deur kiezen die erg goed isoleert. De motor zorgt dus voor de koude lucht en de muren en deuren die speciaal zijn gemaakt hebben een isolerende functie.

Bron: KoelcelVink.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*