Waarom zijn dranghekken zo belangrijk?

Waarom zijn dranghekken zo belangrijk?
april 30, 2020 Slimmeretailer.nl
dranghekken

Waarom zijn dranghekken zo belangrijk?

Dranghekken, ze worden tegenwoordig overal gebruikt. Vroeger kwam het wel eens voor dat er bij grote evenementen geen hekken aanwezig waren. Dit heeft voor veel gevaarlijke situaties gezorgd. Niet alleen voor artiesten, maar ook voor bezoekers. Artiesten willen tegenwoordig eigenlijk niet meer optreden als er geen dranghekken aanwezig zijn. Vandaag lees je waarom dranghekken zo belangrijk zijn.

Veiligheid boven alles

De voornaamste reden om dranghekken te plaatsen is veiligheid. In het verleden zijn er enkele incidenten voorgevallen waarbij mensen gewond of zelf zijn overleden. Dit is gekomen door verdrukking. Dranghekken huren is inmiddels verplicht bij alle evenementen in Nederland. Dit geldt niet alleen voor hekken, maar er zijn ook gevallen. Dit gaat dan om festivals die zich niet goed hebben voorbereid op een storm. Grote tenten en bliksem is geen goede combinatie.

Afschermen locatie

Als je een bepaalde locatie wil afschermen zijn dranghekken ook uiterst geschikt. Bij een groot evenement waarbij ook artiesten aanwezig zijn is het handig als je hier een speciale ingang voor hebt. Een grote marathon kun je dus ook goed laten verlopen. Voor de bewaking is dit ook erg handig, je wilt tenslotte geen ongenode gasten op je evenement.

Beter overzicht

Met het gebruik van deze hekken behoud je ook het overzicht. Je kunt een groot evenement soepel laten verlopen. De aanlevering van goederen gaat zo ook erg snel. De catering is namelijk een grote inkomstenbron bij veel evenementen. Er zijn wel festivals waar duizenden bezoekers komen. Je moet hier ook verschillende nooduitgangen creëren.

Zorgt voor een betere sfeer

Wanneer er dranghekken zijn geplaatst geeft dit ook een veel betere sfeer. Bezoekers hebben het idee dat ze in goede handen zijn. Je kunt ervoor kiezen om hoge of lage dranghekken te gebruiken. Vaak wordt er aan de buitenkant van een evenement gekozen voor hoge dranghekken.

Tot slot

Om een groot evenement of festival goed te laten verlopen zijn dranghekken noodzakelijk. Hiermee verhoog je de veiligheid. Tegenwoordig zijn er veel verplichtingen bij een evenement. Dranghekken zijn daar ook onderdeel van.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*