Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?
juni 14, 2021 Slimmeretailer.nl
refurbished printer

Een printer kopen is iets dat je waarschijnlijk niet elke dag doet. Wel is het een erg belangrijke aankoop waarbij het handig is zo goed mogelijk te kijken welke printer de beste keuze voor je zal zijn. Er zijn veel verschillende soorten printers, maar ook verschillende taken waarvoor printers gebruikt worden. Wanneer je een printer gaat kopen is het dus belangrijk een variant uit te kiezen die voldoet aan jouw eisen. Hieronder vindt je enkele tips waar je op zou moeten letten bij het aanschaffen van een printer en hoe je dit het best kunt aanpakken.

Kleur of niet

Als eerst sta je tegenover de keuze of je een printer wilt die in kleur kan printen of een printer die enkel zwart-wit print. Een kleurenprinter is handig en soms zelfs nodig als je regelmatig foto’s wilt afdrukken of andere zaken waarbij kleuren belangrijk zijn. In dat geval kun je het best een variant nemen die dit dus kan. Het komt echter ook regelmatig voor dat men een printer nodig heeft om enkel tekstuele formulieren uit te printen. In zulke situaties is een kleurenprinter vaak niet nodig.

Het budget

Natuurlijk wil je een goede printer aanschaffen, maar het liefst zo voordelig mogelijk. Een refurbished printer zorgt ervoor dat je een stuk minder betaalt, maar wel alsnog alle kwaliteit krijgt. Refurbished printers zijn immers ooit eerder teruggestuurd naar de fabriek voor reparaties, waarna ze weer te koop zijn aangeboden. De fabriek heeft echter alle punten nagekeken en de printer volledig gerepareerd in de schappen teruggezet. Je betaalt dus een stuk minder omdat het om een refurbished printer gaat, maar je krijgt dezelfde functionaliteiten. Verder krijg je er ook gewoon fabrieksgarantie bij.

Laser printer of inkjetprinter

Er zit een verschil tussen laserprinters en printers die gewoon met inkt werken. Laserprinters gebruiken om iets uit te printen namelijk hele andere technieken. Daar waar een printer die met inkt print gewoon inkt gebruikt, gebruikt een laser printer toners. Dit zijn een soort cartridges met poeder erin. Laserprinters zijn vaak erg snel wat een groot voordeel is. Wel worden de kleuren die een gewone inkjetprinter uitprint vaak kwalitatief als beter beschouwen. Het is dus belangrijk om deze keuzes goed af te wegen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*