Tips voor de aanschaf van een steiger

Tips voor de aanschaf van een steiger
juni 21, 2021 Slimmeretailer.nl
steiger

Als je geregeld klussen op (grote) hoogte doet, bijvoorbeeld omdat je een eigen bouwbedrijf of klusbedrijf hebt, dan kun je eigenlijk niet heen om het kopen van een goede steiger. Alleen, steigers zijn er in allerlei soorten en maten. Dus waar moet je op letten als je een rolsteiger gaat kopen? Wat zijn de meest belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden? Hieronder lees je enkele praktische tips om een goede keuze te maken.

Beslis of je een steiger gaat kopen of er een wilt huren

De belangrijkste keuze die je moet maken als je een steiger.nodig hebt, is of je een steiger gaat kopen of huren. Heb je meer dan drie keer een steiger nodig, bijvoorbeeld omdat je vaak op hoogte werkt? Dan is het slimmer om een steiger te kopen in plaats van er een te huren. Ben je van plan een steiger te kopen? Ga dan voor een voordelige aanbieder net een groot aanbod en kies voor een Rolsteiger kopen – rolsteiger.net.

Wat is de gewenste werkhoogte en platformlengte?

Afhankelijk van het soort klussen dat je doet, is de werkhoogte van de rolsteiger een belangrijk aandachtspunt. Zeker als je op grote hoogte werkt, bijvoorbeeld om daken te renoveren of te schilderen, heb je een hoge én stabiele steiger nodig waar je veilig op kunt werken. Vijf tot zeven meter werkhoogte is dan nodig. Voor klussen binnenshuis volstaat een kleinere kamersteiger.

Let ook op de lengte van het platform van de steiger die je wilt gaan kopen of huren. Doorgaans zijn er drie maten in gebruik, namelijk 190 cm, 250 cm en 305 cm. Hoe langer het platform, hoe meer werkruimte en comfort je zult ervaren tijdens het klussen.

De breedte van steigers varieert, dus laat daar goed op

Een ander aandachtspunt bij steigers is de breedte van het platform waarop je werkt. Meestal zijn de volgende maten in gebruik: 75 cm, 90 cm en 135 cm. Gebruik je jouw steiger voor klussen waarbij je veel gereedschap nodig hebt of bijvoorbeeld om dakpannen van daken af te halen? Ga dan voor de breedst mogelijke steiger, zodat je voldoende plek hebt om spullen op de steiger te plaatsen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*