Is geld lenen voor je auto verstandig?

Is geld lenen voor je auto verstandig?
augustus 22, 2019 Slimmeretailer.nl

Wil je een nieuwe auto kopen, maar niet genoeg spaargeld om het in één keer te betalen? Dan kun je ook het geld lenen. Maar is dat ook verstandig? In dit artikel behandel ik de voor-en nadelen en leg ik je uit waar je op moet letten.

Geld lenen bij dealer

Je wilt je auto financieren en dat kan vaak gelijk bij de dealer. Dit is vooral gemakkelijk. “Koop nu en betaal pas over 7 jaar”. Dit lijkt een mooie deal, maar is uiteindelijk vaak erg duur. Je betaalt een hoge rente, mag tussentijds niet meer aflossen of de looptijd is langer. Wat de reden ook is, feit blijft dat je via een dealer vaak duurder uit bent.

 

Geld lenen bij de bank

De rente bij de bank is vaak minder hoog dan bij een dealer. Met een persoonlijke lening, betaal je iedere maand een vast bedrag terug. En leen je niet meer geld dan je nodig hebt. Omdat er een hoop leningen zijn waar je uit kunt kiezen, kun je eenvoudig vergelijken via Overstappen.nl

 

Waar moet je op letten?

  • De looptijd van de lening: Ga bij jezelf na hoelang je de auto wilt gebruiken of wat de geschatte levensduur is. Zorg dat de looptijd van de lening niet langer is. Anders ben jij straks de auto nog aan het afbetalen terwijl je die niet eens meer gebruikt!
  • Spaargeld: Als je nog spaargeld hebt kun je dat er beter aan uitgeven dan het bedrag te lenen. Je bent hier eigenlijk altijd goedkoper mee uit.
  • Verzekering: Let op dat je niet ongemerkt een aparte verzekering bij de lening afsluit. Vaak heb je deze niet nodig, alleen een autoverzekering is aan te raden.
  • Dealer: Wil je toch via de dealer geld wilt lenen, check dan zijn betrouwbaarheid.
  • Voorwaarden: Mag je extra geld aflossen? Wat gebeurt er als je het maandbedrag niet kunt betalen? En blijft het maandbedrag met lage rente gelijk of is het een tijdelijke actie?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*