Elektrisch rijden iets voor jou?

Elektrisch rijden iets voor jou?
september 12, 2019 Slimmeretailer.nl
Auto elektrisch leasen

Wil jij meehelpen aan een beter milieu? Dan is elektrisch rijden wat voor jou. Als je vaak in een auto rijdt, kun je milieubewuster zijn door over te stappen op een elektrische auto. In deze blog lees je de voordelen van het rijden in een elektrische auto. 

Groen rijden 

Je kan een elektrische auto leasen of kopen, daar kun je zelf het beste een keuze in maken. Leasen kan voordelig zijn, omdat je dan niet in een keer een groot bedrag hoeft te betalen voor de aanschaf van de auto. Je zit dan wel maandelijks aan een bedrag vast dat betaald moet worden. Traditionele auto’s, zoals diesel- en benzineauto’s, stoten veel CO2 en stikstof uit wat slecht is voor het milieu. Bij elektrische auto’s is dit niet het geval. Daarnaast kunnen ook veel onderdelen van elektrische auto’s gerecycled of hergebruikt worden.  

CO2 en stikstof zijn stoffen die slecht zijn voor het milieu, omdat ze een van de factoren zijn die meehelpen aan het opwarmen van de aarde. Je kunt nog groener rijden, door de auto met groene stroom op te laden. Dan ben je helemaal goed bezig voor het milieu!  

Hoe zit het met de kosten? 

Er wordt vaak gedacht dat rijden in een elektrische auto duurder is, maar het heeft juist veel voordelen. De aanschaf is vaak wel duurder dan bij een traditionele auto, maar maandelijks betaal je minder. Dat komt doordat de onderhoudskosten lager zijn, je geen wegenbelasting betaalt en ook geen BPM. Daarnaast betaal je als zakelijke rijder maar 4% bijtelling.  

Een voorbeeld van een elektrische auto is de Hyundai Kona Electric. Dit model is volledig elektrisch en heeft een trekhaak voor een fietsendrager. Dit is een heel populair model, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Je kunt ongeveer 449 kilometer rijden zonder de auto op te laden. Het is mogelijk om de auto thuis te laden als je een laadpunt hebt met een capaciteit van 32A. Het zal ongeveer 10 uur duren voordat de auto volledig opgeladen is.  

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*