8 redenen om nú een webshop te beginnen

8 redenen om nú een webshop te beginnen
september 30, 2019 Slimmeretailer.nl
webshop beginnen

Zit het ondernemen je in je bloed? Zo ja, heb je er al eens over nagedacht om een webshop te beginnen? Anno 2019 is de webshopmarkt groter dan ooit. Alleen al in 2018 werden er in Nederland bijna 10.000 nieuwe webshops opgestart. Je zou zeggen dat de markt wel zo’n beetje verzadigd is, maar als je de goede kansen weet te spotten, kan het je een mooi maandsalaris opleveren. Daarom hier 8 redenen om nu een webshop te starten.

#1. Nederlanders geven steeds meer uit, zeker online

Wist je dat er in Nederland elke dag meer dan 650.000 aankopen worden gedaan in webshops? Een ongelooflijk aantal, dat waarschijnlijk zal blijven toenemen. Want uit onderzoek blijkt dat Nederlandse consumenten elk jaar meer geld uitgeven, zeker online.

#2. Er zijn nog genoeg gaten in de markt

Weet je niet wat je wilt gaan verkopen? Er zijn nog genoeg gaten in de markt die je met een beetje goed onderzoek kunt vinden. Elk jaar ontstaat er immers wel een nieuwe rage onder de jeugd. Ben je daar vroeg bij, dan kun je goud geld verdienen.

#3. Een webshop beginnen is ontzettend makkelijk

Geen held met computers? Dat is geen probleem, want een webshop beginnen is tegenwoordig ontzettend makkelijk. Webshopsoftware is vandaag de dag zo eenvoudig dat je weinig technische kennis nodig hebt om een webshop op te zetten.

#4. Een webshop beheren is de ideale baan

Altijd al ervan gedroomd om eigen baas te zijn? Om elke dag lekker uit te slapen en zelf je werktijden te bepalen? Dan is webshopbeheerder de ideale baan voor jou. Natuurlijk moet je snel handelen als er bestellingen binnenkomen, maar er zijn maar weinig banen die meer flexibiliteit opleveren dan het beheren van een webshop.

#5. Je hebt niet veel ruimte nodig

Het mooie van een digitale winkel is dat hij geen ruimte kost. Je webshop runnen kan prima vanuit je studeerkamer of in je luie stoel. Zeker als je gebruik maakt van dropshipping. Hierbij stuur jij elke bestelling door naar je leverancier, waardoor je zelf geen voorraad hoeft te hebben.

Heb je een normale winkel? Ook dan is een webshop een must

Ben je al veel langer ondernemer en heb je je eigen “offline” winkel? Om goed mee te kunnen komen in het huidige winkellandschap is een webshop eigenlijk een must, zowel voor bedrijven die spullen verkopen als voor verhuurbedrijven.

#6. Klanten verwachten het

Anno 2019 verwacht de gemiddelde Nederlander simpelweg om vrijwel alles te kunnen kopen via internet. Speel je niet in op deze behoefte, dan gaat je klant simpelweg bij de concurrent shoppen. En op klanten mislopen zit geen enkele winkelier te wachten!

#7. Je bereikt veel meer mensen

Heb je een winkel in Leeuwarden? Dan is de kans klein dat je ooit iets verkoopt aan iemand uit Maastricht. Maar heb je een webshop, dan is dat de normaalste zaak van de wereld. Je groep met potentiële klanten is simpelweg een stuk groter.

#8. Ook buiten werktijden krijg je bestellingen binnen

Een gewone winkel is altijd gebonden aan vaste openingstijden. Een webshop is echter altijd open. Op die manier verkoop je dus ook producten als je ’s avonds lekker op de bank ligt.

Met speciale software is een webshop zo in de lucht

Heb je eenmaal besloten om een webshop te beginnen, dan zijn er qua webshopsoftware talloze opties om uit te kiezen. Bekende platformen zijn Magento en WooCommerce, maar er is bijvoorbeeld ook speciale webshopsoftware voor verhuurbedrijven. Wat je dus ook wilt verkopen, er is altijd wel geschikte software voor jou beschikbaar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*