Welke betaalmethode kies ik voor mijn webshop?

Welke betaalmethode kies ik voor mijn webshop?
juli 1, 2020 Slimmeretailer.nl
betaalmethoden webshop

Ben je van plan om een webshop te gaan beginnen? Dan zal je ook na moeten denken over welke betaalmethoden je aan gaat bieden aan je klanten. Anno 2020 verwachten klanten genoeg keuze te hebben als het gaat om hoe ze kunnen betalen. Denk daarom goed na over welke betaalmethoden je in je shop wilt integreren. In dit artikel zetten we de populairste methoden voor je op een rijtje.

#1. Internetbankieren

Internetbankieren is tegenwoordig de populairste manier van online betalen. Je klant logt hierbij in in een beveiligde omgeving en kan hier veilig betalen door middel van een realtime SEPA overschrijving. Het populairste voorbeeld hiervan is natuurlijk iDEAL, maar er zijn er nog veel meer. Een klein overzicht:

 • iDEAL
 • Bancontact
 • Giropay
 • SOFORT

#2. Kaartbetalingen

Naast internetbankieren is het betalen via een creditcard of debitcard een populaire betaalmethode. Zeker als je ook internationaal spullen wilt verkopen is het aan te raden dat je dit aanbiedt. Bij een creditcardbetaling schiet de creditcardmaatschappij het bedrag voor je voor; bij een debitcardbetaling moet je eerst je geld op een kaart storten voordat je kunt betalen. De bekendste aanbieders van kaartbetalingen zijn:

 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro
 • American Express

#3. Walletbetalingen

Als je regelmatig iets bestelt bij een internationale webshop ben je vast wel bekend met PayPal. Betalen via PayPal is het bekendste voorbeeld van een walletbetaling. Hierbij betaal je via een virtuele portemonnee. Het voordeel hiervan is dat je als klant niet overal je bankgegevens in hoeft te voeren. Naast PayPal zijn Amazon Pay, Apple Pay en Payconiq hier bekende voorbeelden van.

#4. Achteraf betalen

Veel mensen verkiezen achteraf betalen boven andere betaalmethoden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eerst kijken of het gekochte product aan de verwachtingen voldoet voordat ze hoeven te betalen. Als een klant kiest voor achteraf betalen, wordt zijn of haar kredietwaardigheid getoetst. Is er sprake van een negatieve kredietscore, dan moet er alsnog vooraf worden betaald. Bekende spelers op het gebied van achteraf betalen zijn:

 • Klarna
 • Billink
 • Afterpay

#5. Gespreid betalen

Een laatste optie is om klanten te laten betalen in termijnen. Zeker als het gaat om grote uitgaven is dit erg geschikt. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, televisies of grote meubels. De meest bekende aanbieders van gespreid betalen zijn In3 en SprayPay.

Advies nodig?

Heb je advies nodig over welke betaalmethoden je allemaal moet integreren in je webshop? Of ben je op zoek naar een partij die al jouw betaalverkeer in goede banen leidt? Ga dan eens naar Pay.nl en bekijk de mogelijkheden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*