Waar kan ik in Bitcoin handelen?

Waar kan ik in Bitcoin handelen?
april 30, 2020 Slimmeretailer.nl

De Bitcoin kent inmiddels iedereen en het is zeker lucratief om er in te investeren. Zoek echter wel eerst de voor- en nadelen uit voordat je gaat investeren. Want investeren in Bitcoin biedt geen zekerheid tot succes. Heb je research gedaan en ben je bereid je te mengen in deze fluctuerende markt? Gefeliciteerd! Je staat voor een moeilijke maar spannende uitdaging. Want waar koop je nou de Bitcoin eigenlijk? Er zijn een aantal manieren om Bitcoins aan te schaffen.

  1. Koop Bitcoin bij een online wisselkantoor zoals Bitvavo. Dit platform vertelt je alles over het handelen van Bitcoins en is zeer toegangelijk voor zowel beginnende als ervaren traders.
  2. Bitcoins kopen bij een ruilbeurs. Hier kun je niet de daadwerkelijk Bitcoin kopen maar het is een soort ontmoetingsplaats voor handelaren waar je doorgestuurd wordt naar Bitcoin aanbieders. Wat ons betreft niet de ideale route om Bitcoins te bemachtigen.

Is Bitcoin veilig?

In principe is het aanschaffen van Bitcoins meestal veilig. Bitcoins worden namelijk versleuteld en beveiligd. Er wordt gebruik gemaakt van een system genaamd “Blockchain” dat het mogelijk maakt transacties te versleutelen. Op deze manier blijven alle persoonlijke gegevens verborgen.

Wat is een Bitcoin wallet?

Om je Bitcoins veilig te bewaren wordt gebruik gemaakt van een zogeheten “wallet”. Dit is een software die je kunt downloaden op je computer of telefoon. Het is als het ware een online portemonnee waar jij net als in het echt je geld in bewaart. Maar bij de Bitcoin is dat digitaal. Het is dus een digitale portemonnee. Sommige wallets kosten geld en sommige niet.

Andere cryptocurrency

Bitcoin is veruit de bekendste cryptocurrency. Dat komt mede door de waarde van deze digitale munt. Op zijn hoogst was de Bitcoin zelfs meer dan €20.000,-. Ondanks dat dit de munt is die het meeste waard is, betekent dat niet dat het verstandig is om hier in te investeren. Er zijn verschillende andere digitale munten die het onderzoeken waard zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze:

  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Litecoin (LTC)
  • Tezos (XTZ)
  • Binance Coin (BNB)

Toch bij de Bitcoin blijven? Check via deze site de huidige Bitcoin koers.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*