Linkbuilding: onmisbaar voor je online aanwezigheid

Linkbuilding: onmisbaar voor je online aanwezigheid
september 13, 2022 Slimmeretailer.nl

Heb jij een bedrijf maar ben je nog onvoldoende vindbaar op het internet? Dan is er werk aan de winkel! Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar idealiter ben je ten minste organisch goed vindbaar in de zoekmachines. Dat wil zeggen, vindbaar in de zoekresultaten waarvoor je geen advertentiekosten betaalt (de organische resultaten dus). Hiervoor is een goede SEO-strategie nodig, waarvan linkbuilding een belangrijk onderdeel is. Lees verder en ontdek alles over linkbuilding!

Het begint met zoekwoordonderzoek

Aan het begin van iedere goede SEO-strategie staat zoekwoordonderzoek. Welke zoektermen gebruikt jouw doelgroep? Welk zoekvolume hebben deze termen? Hoe sterk is de concurrentie op deze termen? En hoe ver in de klantreis zitten deze termen?

Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord kun je weloverwogen een aantal focustermen kiezen waarop je de SEO-strategie gaat richten.

Linkbuilding als onderdeel van de SEO-strategie

SEO begint bij een goed fundament. Dit wil zeggen een goede website met een responsief ontwerp, schone code, een logische indeling, goed menu, algemene goede websitetechniek en een goede laadtijd. Wanneer deze zaken in orde zijn is het zaak om de website te vullen met kwalitatieve, unieke content. Hier verwerk je direct de zoektermen uit het zoekwoordonderzoek. Pas wanneer dit allemaal goed is begin je met linkbuilding. Je kunt links laten plaatsen door bijvoorbeeld een online marketing bureau. Deze partijen hebben hier het netwerk voor.

SEO-strategie zonder goede websitetechniek is onbegonnen werk

Wanneer je boven in de (organische) zoekresultaten wilt komen is een goede website essentieel. Wanneer dit niet het geval is loont het om een professionele website te laten bouwen, in plaats van extra geld in de SEO-strategie te investeren. Het geld wat je investeert in de nieuwe website, bespaar je op extra SEO-activiteiten. Veel SEO- en linkbuildinginspanningen leveren voor een matige website is namelijk weggegooid geld. Je wilt eerst het fundament goed in orde hebben, voordat je begint te werken aan je online vindbaarheid.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*