Black Friday zorgt voor het breken van records

Black Friday zorgt voor het breken van records
december 4, 2019 Slimmeretailer.nl
Black Friday records

Tijdens Black Friday worden er 10x meer transacties gedaan in vergelijking met een normaal weekend in november. Dat blijkt uit de cijfers van prijsvergelijker SuperSales. De interesse in het jaarlijkse koopjesevent
komt niet alleen vanuit de consument, ook steeds meer retailers spelen in op Black Friday met aantrekkelijke acties. Dat er steeds meer interesse is in Black Friday is volgens SuperSales de reden achter de toename van de transacties.

Hoewel je zou verwachten dat Black Friday alleen op vrijdag is, lopen de meeste acties een weekend lang door. Grote online warenhuizen als Bol.com en Coolblue stunten zelfs al een week van te voren met aanbiedingen. Ook in de media word je overspoeld met aandacht voor Black Friday.

Consumenten weten dat Black Friday er aan komt en besluiten daarom hun aankopen uit te stellen. De gemiddelde conversie ligt in de weken voor het event een stuk lager dan normaal, blijkt uit de cijfers van SuperSales. Een week voor Black Friday stijgt de conversie langzaam met een piek op Black Friday zelf. Via SuperSales resulteert maar liefst 6% van de kliks in een verkoop.

Korting is er het hele jaar door, maar meestal op outlet artikelen. Tijdens Black Friday kan de consument vaak de nieuwe collectie kopen met korting. Dat zorgt ervoor dat consumenten nog even wachten om een nieuwe wintergarderobe aan te schaffen. Doordat Black Friday vlak voor Sinterklaas valt, is het ook interessant voor consumenten om tijdens het event inkopen te doen voor de feestdagen.

Sneakers scoren met korting, dat kan niet vaak, daarom zijn sneakers het meest verkochte product tijdens Black Friday. Daarnaast liep de verkoop van seizoen producten als jassen en laarzen ook goed. Deze producten zijn normaal gesproken best aan de prijs en worden graag met korting gekocht.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*