Dit is waarom een katten verzekering heel erg belangrijk is

Dit is waarom een katten verzekering heel erg belangrijk is
mei 16, 2022 Slimmeretailer.nl
kattenverzekering

Een nieuw huisdier is een feestje, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een kat kan nu eenmaal ziek worden, daardoor is het heel verstandig zo snel mogelijk een katten verzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren met jouw nieuwe aanwinst, dan weet jij zeker dat je gedeeltelijk of zelfs helemaal gedekt bent. Hoe dat in zijn werk gaat en waar je op kunt rekenen vertellen we je in deze blog, lees dus snel verder!

Waarom sluit je een katten verzekering af?

Als je een kat in huis haalt, dan hoop je natuurlijk dat het diertje gezond blijft. Soms komt het voor dat een kat toch ziek wordt of een pootje breekt om wat voor reden dan ook. Met een katten verzekering dek jij jezelf in tegen torenhoge dierenarts kosten, want tegenwoordig kunnen wij die hoge kosten bijna niet meer dragen. Met een katten verzekering ben je gedekt tegen de meest voorkomende kosten, hoewel https://petsecur.nl/ de meeste hoogste dekking biedt in Nederland.

Hoe gaat zo een verzekering in zijn werk

Je sluit een katten verzekering zo snel als mogelijk af of binnen een bepaalde tijd. Dit heeft met de hoogte van de katten verzekering te maken. Je kunt niet na tien jaar nog een katten verzekering afsluiten, omdat je dan gegarandeerd te maken kunt krijgen met hoge rekeningen van de dierenarts. Mocht je kat al op leeftijd zijn en het is nog mogelijk een katten verzekering af te sluiten, dan betaal je waarschijnlijk een behoorlijke prijs maandelijks. Afsluiten is tegenwoordig heel eenvoudig, maar wist je dat jij kunt kiezen tussen verschillende katten verzekeringen?

De verschillende verzekeringen

Je kunt je kat basis verzekeren, maar het is ook mogelijk om standaard of extra te verzekeren. Er zitten prijsverschillen in, maar ook zijn er verschillen in de dekking van de verschillende pakketten. Je mag trouwens met je viervoeter naar iedere dierenarts in Nederland, want hier laten ze je de vrije keuze in. In het basispakket wordt niet standaard alles gedekt, hoewel dit bij de standaard en de aanvullende katten verzekering al veel breder is.

Je kunt kiezen voor een eigen risico

Je kunt bij het afsluiten van een katten verzekering kiezen tussen een eigen risico, let wel op dat het invloed kan hebben op je maandelijkse premie. Je kunt kiezen uit 0 euro eigen risico tot maximaal 150 euro eigen risico per jaar.

Een aanvullende katten verzekering

Mocht jij jouw kat willen laten castreren of steriliseren dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Dezelfde aanvullende verzekering geldt ook voor het overlijden van je huisdier, gebitsreinigingen en preventieve zorg. Onder preventieve zorg wordt verstaan de vaccinaties, ontwormen, ontvlooien. Dit wordt tot een bepaald bedrag vergoed, zodat jij eigenlijk geen omkijken meer hebt naar de dierenartskosten. Je bent vrij om zelf je pakket samen te stellen en als je hulp nodig zal zijn, dan kun je eenvoudig contact leggen om de juiste verzekering bij jou kat af te sluiten.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*