beleggen

beleggen
september 22, 2020 Slimmeretailer.nl

Beleggen voor beginners een goed idee om wat extra geld te verdienen. Met het geld dat jij kunt missen kun je gaan investeren in de beurs. Het leuke aan de beurs is dat er erg veel verschillende producten zijn. Zo kun je gaan beleggen met als doel om op lange termijn winst te maken, maar ook op korte termijn. Zo kun je ook jezelf gaan verdiepen in het day traden, en op een korte termijn winsten behalen. Belangrijk is het om te weten dat op basis van de geschiedenis van aandelen op lange termijn de meeste aandelen altijd om hoog gaan. Daarom is het een goed idee een portefeuille op te bouwen waarbij je een focust legt met het investeren op de lange termijn, en hiervoor een rendement te behalen.

Een groot aanbod aan brokers

Bij de brokers vergelijken is de eerste stap die je zult moeten zetten wanneer jij besluit te willen starten met het ondernemen. Zonder een broker kun je namelijk geen producten op de beurzen aanschaffen. Bij een broker kiezen moet je kiezen voor een broker die voldoet aan jouw eisen. Ben je op zoek naar een broker met lage kosten, of ben je opzoek naar een broker die de mogelijkheid biedt producten aan te schaffen op bijvoorbeeld de Amerikaanse beurs? Je kunt in veel producten gaan beleggen. Kies bijvoorbeeld voor het index beleggen. Het doel van index beleggen is om een “mandje” aan te schaffen waarbij je je geld investeert in 1 ETF , maar toch zal je dan tientallen of honderden aandelen/ obligaties bezitten. Het voordeel hiermee is dat je in 1 keer kunt beleggen in heel veel aandelen, tegen zeer lage kosten per aandeel. Wanneer jij namelijk al deze 100 aandelen 1 voor 1 zou moeten kopen kost je dat enorm veel geld en daarnaast ook veel tijd. Kies bijvoorbeeld voor een ETF van de S&P 500 waarmee je door 1 index etf aan te schaffen je een mandje bezit van maar liefst de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. De meeste brokers bieden ETF’s aan. Belangrijk is het om altijd de tarieven te vergelijken per broker voor de inkoop en verkoop van ETF.

Betrouwbare sites

Geldreview.nl is een betrouwbare site met veel informatie over beleggen en ook geven ze je tips hoe je op lange termijn een mooi vermogen kan opbouwen. Zo leren ze je over de verschillende beleggings categorieën die er zijn. Obligaties kunnen ook een goede manier van een investering zijn. Obligaties zijn verhandelbare schuldbewijzen voor leningen die worden uitgegeven door bedrijven maar ook door overheden. Op het moment dat een overheid of een bedrijf geld nodig heeft kunnen ze naar een bank gaan, maar ook kunnen ze zelf een obligatie lening uitzetten op de markt en deze vervolgens weer in kleinere stukken knippen. Als je een obligatie aanschaft zal je een jaarlijkse vaste rente krijgen die meer oplevert dan sparen. Een obligatie heeft wel minder risico en is dus een goede investering.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*