Wat is de beste autoband van 2021?

Wat is de beste autoband van 2021?
november 19, 2020 Slimmeretailer.nl
autoband

Autobanden tests worden veel gedaan. Dit is niet verwonderlijk, want we willen natuurlijk graag weten wat de beste autobanden zijn of het nu gaat om winterbanden of zomerbanden. In een goede autobanden test moeten de volgende kenmerken van een autoband absoluut worden meegenomen:

  • Prijs autobanden
  • Slijtage van de autoband
  • Brandstofverbruik
  • Geluid buiten auto
  • Geluid binnen auto

De verschillende autobanden tests hebben allemaal andere beoordelingen. Dit komt doordat ze verschillende eisen aan de banden stellen. Ook is iedere situatie waarin de banden worden getest natuurlijk weer anders. Bovendien is lang niet iedere autobanden test zo onafhankelijk als het in eerste instantie lijkt. Je moet je dus zeker niet blind staren op de uitslagen van autobanden tests, maar ze kunnen je wel inzicht geven in de kwaliteit en de prijzen van de beste autobanden.

Winterbanden test

Ook testen met winterbanden worden veel uitgevoerd. Bij winterbanden tests wordt er nog meer dan bij zomerbanden of 4-seizoenen banden gelet op de grip van de banden bij glad wegdek. De banden worden getest op ijzel, ijs, sneeuw en sneeuwmodder. De grip van de winterbanden wordt meestal ook getest op verschillende hellingen. In autoprogramma’s op televisie zie je bijvoorbeeld geregeld dat ze met een nieuw model winterband een test doen in koude landen als Zweden en Oostenrijk. Er zijn ook onafhankelijke organisaties die tests met winterbanden uitvoeren zoals de Consumentenbond.

Slijtage in autobanden tests

In de autobanden tests wordt vaak ook de mate van slijtage gemeten. Hier moet je niet al te veel conclusies aan verbinden. De slijtage is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn ook het type auto, het gewicht van de auto en de stand van de banden van invloed op de slijtage van autobanden.

Als met al kunnen we dus stellen dat het testen van autobanden een goede indicatie geeft van de kwaliteit en de prijs-kwaliteitsverhouding van autobanden. Voor nog meer kennis over autobanden kun je het beste terecht bij garagebedrijven waar ze autobanden verkopen. De medewerkers daar kunnen vaak goed uitleggen welk type autoband bij jouw rijgedrag en auto past.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*