Waar koop ik een kipper aanhanger?

Waar koop ik een kipper aanhanger?
juni 15, 2022 Slimmeretailer.nl
aanhanger

Zoekt u de beste oplossing voor het storten van losse lading? Dan is een kipper inderdaad een juiste keuze. Deze kiepbare plateauwagens zijn erg handig en u kunt ze bovendien ook nog eens naar wens personaliseren met de nodige accessoires. t een probleem om ze online te bestellen of wilt u de aanhanger ook echt eerst bekijken? In dit artikel geven we antwoord op uw vraag ‘waar kan ik een kipper kopen?’, leggen we u uit welke kippers er zijn en welke voor u geschikt is, en hoeveel garantie u over het algemeen ontvangt (bij een nieuwe kipper).  

 

Waar een kipper aanhanger aanschaffen? 

Op uw vraag ‘waar koop ik een kipper aanhanger?’ is niet zo eenvoudig antwoord te geven. Want wilt u een nieuwe of tweedehands? Wat is uw budget? Welke garantie biedt de partij? Daarbij zijn er ook vele soorten kippers. Het kan zijn dat niet iedere leverancier alle kippers in de aanbieding heeft. Hieronder meer over de diverse soorten kippers. 

 

Welke kipper kopen? 

Er bestaan verschillende soorten kippers. Welke voor u geschikt is, hangt af van het soort werk waar u de aanhangwagen voor wilt gaan inzetten. Zijn dat vooral zware materialen? Kijk dan vooral naar hoeveel gewicht de kipper kan en moet dragen. Bent u veel onderweg en rijdt u daarbij ook veel door de bebouwde kom? Dan zou een kleinere aanhanger aan te raden zijn. Natuurlijk ook hier weer: hoeveel moet u gemiddeld vervoeren. Daarbij is het ook belangrijk om te letten op uw eigen voertuig en of deze wel de kipper mag en kan trekken. 

 

Verschillende soorten kipper aanhangers 

Er zijn diverse soorten kippers op de markt. Te weten: 

  • kippers achterwaarts met oprijplaten 
  • kipper 3-zijdig 
  • kipper 3 zijdig-met oprijplaten 
  • kipper achterwaarts 

 

Hoe werkt een kipper? 

Een kipper is dus een aanhangwagen die kan kiepen. Afhankelijk van het gekozen type kunt u de laadbak door middel van een handmatige- of elektrische pomp omhoog brengen. Dat kan – zoals u hierboven al hebt kunnen lezen –  in achterwaartse richting maar ook in zijwaartse richting gebeuren. De lading glijdt dus zelf uit de laadbak en dus hoeft u niet handmatig te lossen. Dat scheelt echt enorm in tijd. 

 

Grootste voordeel van een kipper 

Naast die flinke besparing in tijd is er nog een heel groot voordeel van het kopen van een kipper. Zeker als u dit vergelijkt met een normale bestel- of vrachtwagen. En dat is de flexibiliteit. Een apart voertuig aanschaffen welke is voorzien van een kippende laadbak is niet nodig. U kunt gewoon uw normale auto / bestelauto blijven gebruiken met de aanhanger erachter. Bovendien zijn sommige kippers voorzien van oprijplaten. Handig voor als u bijvoorbeeld een kleine graafmachine van A naar B wilt brengen. 

 

Kipper aanhanger kopen met 7 jaar garantie 

Bij vele partijen kunt u profiteren van de laagste prijzen. Maar ondanks die laagste prijzen blijft het kopen van een kipper aanhanger wel een investering. Gemiddeld bent u zo rond de 3000 euro kwijt. Daar wilt u dan wel kwaliteit voor terug zien. Veel leveranciers van aanhangwagens bieden u dan ook een garantie van maar liefst 7 jaar. Dat is de garantie op las- en constructiefouten. Zo weet u dat u altijd goed zit. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*